аудиторські ризики компанії застраховані на 10 млн. гривень.>>

Консультації

Щодо податкових накладних, що включаються до Єдиного реєстру податковихнакладних

10 січня 2012 р.

Щодо податкових накладних, що включаються до Єдиного реєстру податкових накладних, повідомляємо наступне: Вивчивши питання, інформуємо, що згідно:

• абз. 6 п. 11, підрозділу 2 Перехідних Положень Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ (далі - ПКУ), податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з поставки підакцизних товарів та товарів, ввезених на територію Україну, з 1 січня 2012 р. підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній;

• п. 201.10 ст. 201 НКУ, підтвердженням продавцеві про прийняття його податкової накладної та / або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

Враховуючи вищезазначене, на думку нашої компанії, всі податкові накладні, в яких сума податку на додану вартість перевищує 10 тисяч гривень, а також накладні, виписані при здійсненні операцій з поставки підакцизних товарів та товарів, ввезених на територію України, підлягають включенню до Єдиного реєстру податковихнакладних з відповідним підтвердженням квитанціями в електронному вигляді у текстовому форматі. Тобто, податкові накладні на поставку підакцизних та імпортованих товарів підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в податковій накладній. Підтвердженням про прийняття податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня. Якщо протягом операційного дня не вислана квитанція про прийняття або неприйняття, така податкова накладна вважається зареєстрованою в Єдиному реєстрі податкових накладних. Також звертаємо Вашу увагу, що реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.